Heeft Storytelling ook jouw interesse? Met deze proef-les kun je alvast kennismaken met enkele Storytelling-inzichten. Deze online video bevat ook beelden van de workshop-setting én van reacties van deelnemers. Veel plezier met het verkennen van de mogelijkheden!

gratis proefles

Download GRATIS proef les

Ja, stuur mij de link naar de GRATIS proef-les over Storytelling

Je volledige naam*
Invalid Input

Email*
Invalid Input

Waarom heeft Storytelling jouw interesse?*
Invalid Input

Meer over Storytelling

slider story

Wanneer is jouw volgende presentatie? Hoe overtuig en raak je een collega, student of klant? Hoe houd je de aandacht vast? Hoe leg je complexe onderwerpen simpel uit?

Ik haak af!
Mensen haken regelmatig af tijdens salesgesprekken, vergaderingen en presentaties, want niemand zit te wachten op complexe informatie en droge feiten. Jouw publiek hoort liever een goed verhaal. Sterker nog: het brein is ontworpen om verhalen te verwerken, te onthouden en daar iets bij te voelen. Vertel daarom vaker slim opgebouwde verhalen - gericht op emotie - en verdubbel daarmee jouw communicatiekracht.

Gebruik de STORY-PITCH methode. Want, horen is vergeten, zien is geloven en Storytelling is beleven!

Over de trainer

Waarom worden Storytelling-technieken te weinig toegepast?
> Het vergt moed om je kwetsbaar op te stellen en je boodschap te versterken met een persoonlijk verhaal.
> Het ontwikkelen van krachtige verhalen lijkt ingewikkeld. Het is gemakkelijker om rijtjes tekst voor te lezen van het scherm.
> Je laat graag zien dat je veel weet van complexe zaken, terwijl je meer bereikt met een eenvoudig en herkenbaar verhaal.

Tip: Download hier alvast GRATIS de proef les over Storytelling!

De mogelijkheden ná de workshop Storytelling
Je staat voor een groep, klas of volle zaal. Iedereen is stil en kijkt naar jou. Hoe pak jij in de eerste 30 seconden meteen de aandacht?

Met de volgende krachtige Storytelling-technieken komt jouw presentatie volledig tot leven:
a) de 4-connect-methode voor een pakkend begin
b) de 9-Hollywood-stappen voor een spannende verhaallijn
c) de Counterplan-methode om negatieve reacties positief om te buigen
d) Show & tell-technieken om jouw performance tot leven te brengen
e) het StoryCanvas voor een snelle en doelgerichte voorbereiding

Verkopen, vergaderen of presenteren op een manier dat een klant of collega ...
... geboeid is en de boodschap nooit meer vergeet
... overtuigd is van het punt dat je maakt
... geanimeerd, geïnspireerd en geraakt wordt
... iets nieuws leert én er wat mee gaat doen!

Klik hier voor meer foto's

1tweetstoty

Storytelling op het podium

Wat ga je leren?
1) Je presentatie krachtig openen met de 4-connect-methode.
2) StoryCatching: productkenmerken en USP's doorvertalen naar krachtige verhalen.
3) Spannende verhaallijnen uitwerken met de 9-Hollywood-stappen.
4) Technieken en inzichten waarmee jouw verhaal tot leven komt: Show & Tell, In & Out, de-3-EEE's.
5) Effectief op het podium lopen en bewegen.
6) Positief inspelen op (negatieve) reacties van het publiek met het 'Counter-Plan'.

Tip: Download hier alvast GRATIS de proef les over Storytelling!

feedback 1

Tijden ééndaagse workshop

10:00 intro, 9-Hollywood-stappen, Show & Tell, oefenen
12:30 lunchpauze
13:15 counterplan, 4-connect-methode, oefenen
16:00 afsluiting

Voor wie
Voor iedereen die zijn of haar ideeën, producten of diensten op een pakkende manier wil presenteren: verkopers, managers, docenten, beleidsmedewerkers, projectmanagers, voorlichters, consultants, ondernemers.

reviewnicole

Met de expertise van ...
Rudolf Juliet verzorgt deze sessie. Al snel na zijn bijna-dood-ervaring in het ziekenhuis sluit hij zich aan bij Speakers Academy. Rudolf heeft veel sprekers-ervaring opgedaan met zijn lezingen en trainingen. Vaak voor groepen van 6 tot 500 deelnemers. Zie ook de reacties van zijn sessie voor de KNVB op 12 januari 2013.

In januari 2012 verzorgde Rudolf de officiële opening van de Noordelijke Eerstelijnsdag met een lezing over klantbeleving. Leuk detail: hij verving daarmee Minister Edith Schippers, omdat zij op het laatste moment verhinderd was. Wel jammer dat hij tweede keus was ;)

Reacties
"Een zeer inspirerende sessie die echt handvatten geeft voor het zelf toepassen van storytelling met een stappenplan waarmee je jouw 'story' op kunt bouwen. Heel waardevol om tijdens de sessie te kunnen oefenen met jouw eigen verhaal. Tijdens de sessie werd ik uitgedaagd om meteen aan de slag te gaan en bleek dat storytelling lang niet zo eenvoudig was als ik in eerste instantie had verwacht. Rudolf is aanstekelijk enthousiast!" Rianne Spierings, Conclusion Corporate & Public Communications.

"Je hebt mensen die 'praten' en mensen die 'vertellen'. Rudolf hoort tot die laatste groep. Hij weet je van het begin tot het einde te boeien en vooral te inspireren. Iemand waar je energie van krijgt, mede door zijn gevoel voor humor. Knap zoals hij ook een groep van 50 pubers zo stil weet te krijgen, dat je een speld kan horen vallen." Femke Hagg, Consultant YER.

"Fijne manier van communicatie. Je laat iedereen in zijn waarde. Veel kennis van de theorie, welke je voor ons goed in praktijkcases en oplossingen omzet. Goed ingeleefd in onze problematiek. Je eigen verhalen en voorbeelden spreken tot de verbeelding. Het was top, intensief, leerzaam, confronterend, leuk en energieverhogend." Martin Zitter, Accountmanager Freecom. 

"Bijzonder leerzame ervaring. Met een leidraad die als volgt werd verwoord: "Regisseer de film in het hoofd van de luisteraar". Daar kun je alles aan ophangen. Veel nuttige instrumenten om impact op de doelgroep te vergroten. Goed opgebouwde workshop en een trainer die op alle fronten het goede voorbeeld gaf ('walk the talk'). Als iedereen deze workshop volgt (met elk jaar een onderhoudsbeurt), blijven ons eindelijk al die slaapverwekkende presentaties bespaard. Volgende stap: recht op boeiende presentaties opnemen in de Universele Rechten van de Mens." Theo van den Brink, KING Gemeenten.

"Erg inspirerend! Leuke opzet, fijne setting, ook omdat je met een klein groepje zit. Er is veel ruimte voor inbreng, ik voelde me niet geremd om iet te zeggen. Dit kwam mede door de trainer, mijn complimenten! Het is heel leuk en interessant, bijna bizar, om te zien hoe deze manier van presenteren of kennisdelen verandert door het toepassen van de techniek van storytelling." Chantal Damen, Gemeente Moerdijk.

"Rudolf heeft in een korte sessie ons laten ervaren wat het is om een presentatie te geven met meer impact. Hij deed dit op een prettige en aansprekende wijze. De 4 connect methode en de 9 Hollywood stappen zijn voor mij concreet en direct toepasbaar. Gisteren mocht ik mijn eerste presentatie 'nieuwe stijl' geven en ik had veel profijt van het geleerde. Terugkoppelingen zoals ' het was een goed verhaal' sluiten goed aan bij het doel van Rudolfs training." 
Jeroen Peters, Dream4kids.

“Ondanks dat ik zelf  af en toe al presentaties geef voor mijn werk, heb ik toch een hele leerzame training gehad. Een training met nog meer leuke tips en trics om voor mij toe te passen en dus zeer nuttige informatie om mee aan de slag te gaan. Het enthousiasme met een vleugje humor van Rudolf zorgde dat ik heel de training op het puntje van mijn stoel zat.” Willemien.


2tweetstory

Over Spraakwater Sessies
Spraakwater geeft colleges, seminars en trainingen. 
Vooral over het versterken van communicatiekracht tijdens vergaderingen, verkoopgesprekken en presentaties. 
Omdat we er vaak meer uit kunnen halen dan we doen. 
Wij helpen verkopers, managers en adviseurs met het triggeren van emoties bij anderen. 
Want als jij klanten of collega's kunt raken, verrassen en inspireren, boek je meer resultaat.

Aanmelden
Wil jij de impact van jouw presentatie vergroten? Zie de kalender en meld je vervolgens hier aan voor deze workshop. Het tarief van de ééndaagse sessie bedraagt €497,00. Het tarief voor het Master Programma bedraagt €797,00. Tarieven zijn exclusief 21% btw. Er zijn maximaal 8 plaatsen beschikbaar.

Ja, ik ontvang graag meer informatie!

Volledige naam
Please type your full name.

E-mail
Invalid email address.

Mobiele nummer
Invalid Input

Organisatie
Invalid Input

Mijn verzoek gaat over
Invalid Input

Mijn vraag
Invalid Input

Code
Code
Refresh Invalid Input

 

 

Impressie foto's

colo

fidel

denker

bart2

actie

bart

bellen

bram

storycards

camera

certificaat

cameraman

eerstelijn

fun

gezien

groep

klant

knvb

kring

pet

publiek

simon

story

vinger

workshop

evil

spullen

workshop2

intens

button

facebook lesuur

facebook vergadering

facebook presentatie

facebook presentatie2

facebook vergaderen2